PURE-H | ANADONIA | AUTISTIC

Embarrassing and beautiful, always well-balanced between art and listening music. This album is a must for lovers of unique IDM and for people in search of a new sound. Absolute brilliant!
(Cue-Mix Magazine)

Pure H delajo glasbo, katera je za slovensko sceno vec kot potrebna. Tudi novi album je pomemben del tega mozaika, saj je izredno kvaliteten in unikaten izdelek.
(Radio Student)

Unterhalb der ranzigen Mainstream Fettschicht wächst der Electro Underground und bringt interessante Gewächse wie „Anadonia“ zum Erblühen.
(Musik Terrorverlag)

Their sound is wet and dark with laid back rhythms and sinister melodies whirling around psychedelic samples and organic drumming. Experimental post-modern ambient rock that isn’t afraid to take the brown acid.
(Smother Magazine)

A friend of mine suggested this music should be experienced under the effect of soft drugs, sure I dare you to deny these tracks haven't been designed to induce a state of (dark) trance. Honestly of most of the bands approaching to this style of music, PureH is one of the most interesting I've listened lately. (Chain DLK)

Tovrstna godba pac zahteva «posebna« ušesa, ni dovolj tehniška zverziranost, vsaj tako pomembna je vešcina pri nastavitvi pravega zvoka. Obenem PureH navkljub pomoci elektronike ohranjajo mocno organsko povezanost posameznih sestavin, kjer nic ne prevlada in se nic ne izgubi.
(Rock Obrobje)

Ravno uporaba živih inštrumentov je tista, ki daje glasbi nek specificen car ter unikatno noto in jo tako za svetlobna leta oddaljuje od utrujajocih »ambientalnih laganic«. Zelo mocan in suveren album, ki išce primerjave, tako v Sloveniji, kot tudi v tujini.
(Rockonnet)

Konceptualno zaokrožen nastop je kolektiv razbil na individuume, ki so se pod pritiskom dinamicnega, neposrednega nastopa zlili s sliko in glasbo, ki sta tudi osnovna medija komunikacije med publiko in PureH. Ce si dovolim izraziti osebno refleksijo: nisem še doživel takšnega hard core koncerta!
(Muska)

PureH – eklekticna projekcija avtisticnega opazovalca na vsakdan v svoji crno-beli kombinatoriki in zvocni rekurz kot zlitina favoriziranega ambientalnega vzdušja ob podpori cisto pravega tolkalca. Glasba je komponirana z odlicnim obcutkom za fikcijsko dramatiko, tako da imajo postrgani deli miniatur, ki jih naslikata krmarja skupine, svoj zacetek in konec.
(Studio City)

Nedvomni vrhunec vecera se bo nadaljeval in zakljucil s Pure H, underground elektro rok atrakcijo, ki svoje koncerte ucinkovito dopolnjuje s 'psiho' videoprojekcijami. Skupina je letos kot Experiment 2000 dobila nagrado bumerang Studia City, v živo pa izpolnjuje pricakovanja še tako zahtevnih glasbenih sladokuscev.
(Mlada Parada 2000)

Pure H ist eine Gruppe, die im slowenischen Raum als neue Musikrevolution gilt. Zu erwarten ist ein biodynamisher Mix von organischen Trommeln und eines Mehrzweckarsenals von elektronischer Kraft, di laut Kritikern direkt in die Adern fliesst.
(Expo 2000)

PureH sta s pomocniki uprizorila enega najboljših nastopov vecera. Skupina z basistom in odlicnim bobnarjem, ki sta nadgrajevala elektroniko, je nastopila v temi, tako da je glasba delovala kot nekakšen soundtrack.
(Dnevnik)

Direkt v žilo! Menite, da v domovini ni muskontarjev, ki bi stružili zlobni, darkerski drum&bass, breakbeat in ambientalo, da ne premoremo nikogar, ki bi z zvokom in sliko, pa brez jokavega patosa ustvaril razklano vzdušje razklanega, izkoreninjenega sveta? Znova premislite in si omislite plošcek menda tajske crede konjev, ki brcajo kot štirje in drevijo kot Pegaz.
(Mladina)